Haber

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Türkiye’de İşsizlik Oranı Yüzde 10-15

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “İşsizlik sayısı yokuş aşağı gitti. Bugün rakamlara baktığımızda daha az işsizlik olması gerekiyor. Ama kimse buna aldırış etmiyor. Bugün Türkiye’de 12 milyona yakın insan var. sosyal yardımlardan yararlanarak geçimini sağlamaya çalışan insanlarımız var bu ne demek bu insanlar çalışamıyor çalışmıyor devletin verdiği birkaç kuruşla geçinmeye çalışıyorlar. Bu insanlar aslında mağdur.Geçmek için rastgele bir yere iş başvurusunda bulunsalar gelirleri hızla yok oluyor.Buna teşebbüs bile edemiyorlar.İşsizler.Bunlar mağdur. geçimini sağlayamıyor. Bunları eklediğinizde Türkiye’de işsizlik rakamları tahminimizin çok üzerinde. Yüzde 3-4. Değil, Türkiye’de yüzde 10-15 civarında işsizlik var” dedi. .

Temel Karamollaoğlu, bu akşam Diyarbakır’da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Karamollaoğlu şunları söyledi:

“ATTIĞIMIZ ADIM AYIN 14’ÜNDE GÜCÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ İNŞALLAH”

“Kısa süre içinde yapacağımız seçimler Türkiye’mizin gidişatını ciddi anlamda etkileyecektir. Sadece hava değişimi olmayacak. Cidden ülkedeki yönetim anlayışı değişecek. Güzel bir ülkede yaşıyoruz ama herkesin kendine güveni var. kendi dertleri var.Diyarbakır’da daha özel problemler var.Bütün bunları biliyoruz.Bu problemlerin bir bütün olarak ortadan kaldırılması gerekiyor.Ülkemizin daha güzel bir iklime kavuşması gerekiyor.Bu da kolay olmayacak gibi görünüyor.Ancak, Attığımız adım inşallah 14’ünde iktidarı değiştirecek.Bu ülkede insanların talep ettiği bazı konular var.Nereye gidersek gidelim bu değişmiyor.Her yerde aynı görüntü ile karşılaşıyoruz.Herkes içinde olmak istiyor. barışın temel kuralı adaletin tesisidir.düşünen ve başı ağrıyan herkes yeri geldiğinde adalete başvurabilmeli ve adalet mutlaka tesis edilmelidir.

“HÜKÜMET HERKESİN KENDİ KENDİ GELİRİNİ YAŞAYABİLMESİ İÇİN BÖYLE BİR GELİR SAHİBİ OLMASINI KURMALIDIR”

Devlet, bir ülkedeki herkesin geçimini sağlayacak bir gelire sahip olduğunu mutlaka tespit etmelidir. Geçimini sağlayacak kadar insan yoksa burada çok önemli bir sorun var demektir. Bunu sağlamak zorundayız. 85 milyonluk bir ülkede bunu sağlamak istiyorsanız her alanda insanlara iş imkanı sağlayacak yatırımlar yapmanız gerekiyor. Birçok noktada devlet tesisleri, yerleri, sanayi tesisleri bir bütün olarak satıldı. Bunların satışının yarattığı boşluğu özel departmanlar ve şahıslar dolduramadı. Hal böyle olunca ne yazık ki güçlü bir ülke olma özelliğimizi adım adım kaybettik. İnsanlarımız kendi topraklarında barışçıl bir fırsat bulamamışlardır.

“TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 12 MİLYON İNSANIMIZ SOSYAL YARDIMLARLA HAYATINI KALDIRMAYA ÇALIŞIYOR”

İşsizlik rakamları fırladı. Bugün rakamlara baktığımızda işsizlik az gibi görünüyor. Ama kimse bunu dikkate almıyor. Bugün Türkiye’de sosyal yardımlardan yararlanarak yaşamını sürdürmeye çalışan 12 milyona yakın insanımız var. Bu ne anlama gelir? Bu insanlar çalışamıyor, çalışmıyor. Devletin verdiği birkaç kuruşla geçinmeye çalışıyorlar. Bu insanlar aslında mağdur. Geçinmek için rastgele bir yere iş başvurusunda bulunurlarsa, gelirleri hızla yok olur. Buna kalkışmazlar bile. Ancak işsizler. Bunlar geçimini sağlayamayan mağdurlar. Bunları da eklediğinizde Türkiye’deki işsizlik rakamları bizim tahminlerimizin çok üzerinde. Yüzde 3-4. Hayır, Türkiye’de yüzde 10-15 civarında işsizlik var. Ortadan kaldırmak isterseniz günümüzün önlemleriyle üstesinden gelemezsiniz. Aksine işsizlik artar. Güven ortamı olmayınca parası olan da yatırım yapmıyor.

“14 MAYIS’TA OYLARIMIZA OY VERİRKEN, ‘İŞ İSTİYORUM, İŞ İSTİYORUM’ GERÇEKTEN İŞSİZ OLANLAR BU YÖNDE OY VERECEK”

14 Mayıs’ta oy kullanırken fiilen işsiz olan insanlar o yönde “İş istiyor muyum, istemiyor muyum” diye oy kullanacak. Çalışıyor ve geçimini sağlayamıyorsa, ‘Geçimimi sağlayacak kadar kazanmak istiyor muyum, istemiyor muyum’ oyununu kullanacak. Bunu şaka olarak söylemiyorum. Bu gerçek. Şu anda çalışan insanlar kendi başlarına geçimlerini sağlayamıyorlar.”

haberbayat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu